Nieuws

Brief aan CDA: Kies voor een groene coalitie!

brf CDA-groenlinks

De inwoners van Schagen hebben 21 maart hun stem uitgebracht. De zetelverdeling is bekend en de nieuwe raad heeft zijn eerste vergadering gehad. En dan wordt er tussen de partijen overlegd en gepraat om een coalitie te vormen. Het CDA heeft hierin logischerwijs als grootste partij het voortouw genomen en alle partijen uitgenodigd voor een gesprek. GroenLinks is zaterdag 7 april uitgenodigd en heeft ter voorbereiding een brief gestuurd naar dhr. Beemsterboer van het CDA. Met deze brief willen wij als GroenLinks nog eens duidelijk aangeven wat wij de belangrijkste uitdaging vinden voor de komende periode en roepen we het CDA op om voor de coalitievorming wel groot te denken, maar voor groen te kiezen.

Omdat GroenLinks op een open en transparante manier politiek wil bedrijven is deze brief en daarmee onze inzet voor het gesprek op 7 april openbaar. De tekst kun u hieronder lezen.

 

Lees verder

Even voorstellen: Lambert Riteco

Lambert Riteco

Lambert Riteco is de lijsttrekker van GroenLinks in Schagen en hoopt dat veel mensen op 21 maart kiezen voor duurzaamheid en een eerlijke verdeling van welvaart. Wie is Lambert en wat wil hij met GroenLinks bereiken in de gemeenteraad. Hij stelt zich graag aan jullie voor:

Lees verder

Even voorstellen: Andre Bijlsma

André Bijlsma is voorzitter van GroenLinks Schagen en stelt zich met al zijn kennis en ervaring ook beschikbaar voor de gemeenteraad. Stem 21 maart op GroenLinks. André staat op plaats nummer 2 van onze lijst en stelt zich graag aan jullie voor:

Lees verder

Ons verkiezingsprogramma: Een sociale, groene en open gemeente

GroenLinks staat voor verandering. Ook in Schagen. Wij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Wij staan voor eerlijk delen in plaats van hardvochtig bezuinigen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop, in plaats van verdeeldheid. GroenLinks wil een sociale, groene en open gemeente.

Lees verder